Cyber security

Cyber security of IT-beveiliging houdt in het beveiligen en beschermen van systemen, netwerken, apparaten en data tegen schadelijke aanvallen, zoals o.a. ransomware en data-injectie.

Als u hiervan het slachtoffer wordt, kost dit u in eerste instantie veel tijd doordat u niet operationeel bent, en anderzijds kan uw data onbeschikbaar zijn. 

Wij adviseren daarom: Beter voorkomen dan genezen.

Hoe kan Ciwr u hierbij van dienst zijn?

  • Wij evalueren uw bestaande IT-infrastructuur.
  • Sterke en zwakke punten betreffende uw bestaande IT-infrastructuur worden aangehaald en bespreken wij met u.
  • Wij adviseren welke risico’s eerst aangepakt moeten worden.  Hierbij kunt u rekenen op onze diensten of kunnen wij u doorverwijzen naar een externe partner.
  • Alle informatie die wij met u delen, wordt u verstaanbaar uitgelegd, zodoende ook een niet-IT’er ons kan begrijpen.  Deze audit kan u eveneens overgemaakt worden via mail.
  • Onze aanbevelingen zijn op maat van uw bedrijf en niche, zodat u niet met onnodige kosten wordt opgezadeld.
  • Ook na onze audit blijft de samenwerking met ons geheel vrijblijvend.
Cyber security
Cyber security

Data recovery

Heeft u per ongeluk enkele bestanden gewist?  Is uw harde schijf niet meer toegankelijk?  Is uw harde schijf met kostbare data geformatteerd?

Uw data is niet altijd onherroepelijk verloren.  Door onze opgebouwde ervaring trachten wij uw bestanden terug te halen.

U kan bij ons terecht met uw (externe) harde schijf, USB-stick en SD-kaart.

Belangrijk: Wanneer dit probleem zich voordoet, ga zeker geen bestanden kopiëren of verplaatsen op die schijf!

Hebben wij geen succes, dan heeft u ook geen kosten.

Werkwijze

Wanneer u uw gegevensdrager aan ons overhandigt, nemen wij een (forensische) kopie van de volledige harde schijf (inclusief de lege ruimte).  Vervolgens gaan wij aan de slag met die kopie.  Op die manier wordt uw harde schijf niet nodeloos belast bij het terughalen van uw data.

Door middel van het gebruik van forensische software trachten wij uw data terug te halen.  De duur is afhankelijk van de grote van uw datadrager.  De gerecupereerde data wordt vervolgens gekopieerd naar een externe gegevensdrager die u ons aanbiedt of naar één die wij u kunnen aanbieden.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?